το τάβλι στη τέχνη

ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Ο Ελληνικός συλλεκτικός κύκλος γνωστός για τις πολύτιμες συλλογές του έχει κυκλοφορήσει και ένα μοναδικής σχεδίασης τάβλι.

Το Τάβλι των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων "Εν Τούτω Νίκα"

Τάβλι info.gr. Ένα website αφιερωμένο στο Τάβλι.  Τα πάντα για το τάβλι και το τάβλι στο ίντερνετ.
Ένα πολυτελές συλλεκτικό Τάβλι με χρυσά και αργυρά πούλια

"Ο άβακας του ταβλιού σας προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Από ποικίλα και εκλεκτά είδη ξύλου είναι ένα αριστούργημα ξυλοτεχνίας στο χέρι. Τα παραδοσιακά βυζαντινά μοτίβα του, φιλοτεχνημένα με την τεχνική της μαρκετερί, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα χειροποίητης εργασίας. Ανάμεσά τους κυριαρχεί επιβλητικός ο Δικέφαλος Αετός, το έμβλημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Στις δύο συρόμενες θήκες στο πλάι του άβακα, με τις ειδικές βελούδινες υποδοχές, φυλάσσονται και προστατεύονται τα πολύτιμα νομισματικά πούλια και τα δύο ζευγάρια ζάρια που προσφέρονται επίσης χωρίς επιβάρυνση.

Η Έκδοση κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό και Ένα Τάβλι σε μια μεγαλειώδη συλλεκτική Έκδοση, εμπνευσμένο από το πανάρχαιο παιχνίδι που διαφύλαξαν και μας παρέδωσαν οι Βυζαντινοί, αλλά και από την ακτινοβολία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

Τα τριάντα νομισματικά πούλια του είναι συγχρόνως έργα τέχνης και ένα χειροπιαστό κομμάτι της ιστορίας μας. Πάνω τους ζωντανεύουν, λιτές αλλά γεμάτες μεγαλοπρέπεια, οι ευγενικές μορφές δεκαπέντε Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, όπως ακριβώς απαθανατίστηκαν σε αυθεντικά βυζαντινά νομίσματα, από τα εξοχότερα νομισματοκοπεία της εποχής τους.

Τα επίλεκτα αυτά νομίσματα φιλοτεχνήθηκαν σε προπλάσματα δουλεμένα στο χέρι και μεταφέρθηκαν σε πολύτιμα μέταλλα, ασήμι 925° και vermeil (χρυσός 24Κ σε ασήμι 925°). Η χειροποίητη βάση τους είναι από πολυτελή αλάβαστρο σε μαύρο και μελί χρώμα."


Ο ιστοχώρος αυτός είναι αφιερωμένος στο πιο αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων, το τάβλι. Σε ότιδήποτε αφορά το τάβλι. Στις παραλλαγές των παιχνιδιών στο τάβλι. Στην επίδραση που ασκεί το τάβλι στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και στην τέχνη. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΤΑΒΛΙ INFO.GR