Τάβλι - Πρόσωπα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΒΛΙ

Αυτές οι ιστοσελίδες είναι αφιερωμένες στα πρόσωπα, στους παίκτες. Στους ανθρώπους που παίζουν τάβλι. Στους ανθρώπους που η ζωή τους είναι λίγοτερο ή περισσότερο παράλληλη με το αγαπημένο τους παιγνίδι. Σε όσους έχουν σχέση αγάπης με το τάβλι.

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω μια ιστοσελίδα για τα πρόσωπα και το τάβλι χωρίς να αναφέρω τον Λευτέρη Παπαδόπουλο ή "πρόεδρο" για τους φίλους του. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αγαπημένος μας στιχουργός με δημιουργίες για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας, είναι και εξαιρετικός ταβλαδόρος. Διαβάστε και μια συνέντευξή του για το αγαπημένο του παιγνίδι.

Ο Εξαίρετος λυράρης και δάσκαλος της Κρητικής παραδοσιακής μας μουσικής Κώστας Μουντάκης, έχει μια παράξενη σύνδεση με το τάβλι. Παιδί ήταν ακόμα όταν αποφάσισε να πρωτοασχοληθεί με τη λύρα και για να φτιάξει το πρώτο του αυτοσχέδιο όργανο, θυσιάσε ένα τάβλι. Πόσο το ευγνωμονούμε αυτό το τάβλι...

Η Μελίνα Μερκούρη με το σύντροφο της Ζυλ Ντασέν, έπαιζαν πολύωρες παρτίδες μεταξύ τους αλλά και με αγαπημένους φίλους.

Ο πρόωρα χαμένος Μάνος Λοίζος, ο ευαίσθητος δημιουργός ενός μουσικού σύμπαντος τόσο ξεχωριστού στην ελληνική μουσική, ήταν μεγάλος ταβλαδόρος. Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που ήταν αδερφικοί φίλοι και συνδημιουργοί πάρα πολλών τραγουδιών, με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Στον "προεδρικό" κύκλο θα συμπεριλάβω και έναν πολιτικό, τον Κώστα Σκανδαλίδη. Όταν ο "πρόεδρος" του απονέμει εύσημα δημοσίως δεν μπορεί παρά να είναι δυνατός παίκτης.

Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησαν το ευρωπαικό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία το 2004, παίζοντας τάβλι στην κάθε ανάπαυλα ανάμεσα στους αγώνες. Ο Τραιανός Δέλλας, ο Χαριστέας, Ο Ντέμης και οι υπόλοιποι.

Όλοι οι απίστευτοι συμπολίτες μας που στον πυρετό του χρηματιστηρίου το 1999 όταν τους ρώταγαν οι δημοσιογράφοι αν παίζουν στο χρηματιστήριο απαντούσαν:" Εμείς κανά τάβλάκι παίζουμε...".

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΒΛΙ

Ο ιστοχώρος αυτός είναι αφιερωμένος στο πιο αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων, το τάβλι. Σε ότιδήποτε αφορά το τάβλι. Στις παραλλαγές των παιχνιδιών στο τάβλι. Στην επίδραση που ασκεί το τάβλι στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και στην τέχνη. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΤΑΒΛΙ INFO.GR